Flygtninge fra himlen

af Tage Eskestad

En gruppe fremmede astronauter lander på Jorden. Det er ikke fredelige forskere, men derimod politiske flygtninge fra Mars. Og den verden de lander på, er ikke nutidens, men verden som den så ud i gammeltestamentelig tid.

Tage Eskestad tager udgangspunkt i Enoks Bog, en af de gamle mytologiske overleveringer, som beretter om 200 faldne himmelsønner, der skaber ravage på Jorden ved at parre sig med dens kvinder og blive ophav til en slægt af kæmper. I en effektiv spændingsroman giver han et billede af, hvordan myten kan være opstået, ud fra helt nøgterne og ikke-metafysiske forestillinger. Hvis et primitivt folk, der aldrig har kendt til moderne teknologi, pludselig udsættes for alt fra lightere til rumfærger, vil det da ikke tro at det har mødt guderne?

Men guder er det ikke. Det er væsner, der minder meget om mennesker, med deres indbyrdes stridigheder om politiske, moralske og kulturelle forhold. Deres samspil med det primitive hyrdefolk er en balancegang mellem at fremstå som noget næsten magisk, og at prøve at handle på de lokales præmisser. Svigter balancen, vil troen på deres guddommelighed forsvinde, og dermed deres muligheder for at handle. Og næsten ligegyldigt hvad de gør, kan de se at de er på vej mod en katastrofe…

Pris
249 kr
(medlemmer: 199,20 kr)
Sider
220
ISBN
978-87-90592-80-6
Serie
Romaner
Udgivet
4. juni 2013
Bestil