Proxima nr. 65

Nytårsdag år 2031

hedder en dansk sf-novelle fra 1931, skrevet af den nu ret ukendte forfatter Carl von Kohl. Et gribende eksempel på, at vores fremtider flytter med os.

Bruce Sterling

er mere end noget andet kendt for sine mange manifester i forbindelse med cyberpunk-bevægelsen i starten af firserne. I dette nummer bringer vi hans farvel til cp (men ikke til sf!), hvis oprørsstafet han lader gå videre til næste generation.

Star Trek

er sf-mediefænomenet over alle. Den danske Star Trek kender André Stæhr giver i dette nummer en introduktion til tv-serierne og filmene.

Brian W. Aldiss

er ikke blot en velkendt science fiction-forfatter, han er også ophavsmanden til en af de første genrehistorier, Billion Year Spree fra 1973. I dette nummer ser han tilbage på sin bog og de kontroverser den afstedkom, ikke mindst med påstanden om at det var Mary Shelley der opfandt sf.

Rollespil

er i forbløffende stort omfang inspireret af science fiction. Klaus Mogensen, der både læser sf og spiller rollespil, giver en introduktion til de forskellige typer sf-rollespil.

Desuden

rummer nummeret en række boganmeldelser, ikke mindst af de seneste værker fra nogen af de centrale forfattere der er gæster på Fabula 96: Bruce Sterling, Brian W. Aldiss og Harry Harrison.