Proxima nr. 96

efterår 2012

Alistair Reynolds

Er en af de mest fremtrædende yngre science fiction-forfattere. Han er Særlig kendt for at være med til at skabe den såkaldte ”nye space opera”. Han var æresgæst på Fantasticon 2012, hvor han blev interviewet af Proximas redaktør.

Jules Verne

Er den forfatter der hyppigst bliver nævnt, når man vil pege på science fiction-genrens startpunkt. Bjørn Larsen, der er medstifter af Det Danske Jules Verne-selskab, gennemgår aspekter af forfatterskabet og søger at udrede præcis, hvori Vernes betydning ligger.

Den internationale science fiction-roman

Hvilke tendenser gør sig aktuelt gældende indenfor den engelsksprogede science fiction-roman? Det diskuteres af et panel af eksperter, som bl.a. kommer omkring steampunk, space opera, ungdomsromaner og meget andet interessant.

Gayfantastik

er et nyt udtryk i den kritiske verden. Julia Rios giver en kort introduktion og en passioneret opfordring til at afsøge genrens muligheder.

Danske noveller

I dette nummer præsenterer Proxima to forfattere fra den sprudlende danske science fiction-undergrund: Amdi Silvestri, der allerede har en omfattende produktion bag sig, og Christian Holger Pedersen, der kun har fået en enkelt novelle udgivet tidligere

Desuden

Er der nekrologer over Ray Bradbury, Harry Harrison, Tage Eskestad, Arthur Krasinikoff og Gore Vidal, foruden som sædvanlig anmeldelser af nye udgivelser på såvel dansk som udenlandsk.