Proxima nr. 70

25 år

- så længe har Proxima foreløbig holdt ud. D.v.s. det første nummer kom i oktober 1974, så dette fødselsdagsnummer er en kende forsinket - noget bladets læsere desværre ikke vil være ubekendt med. Til gengæld fejres den runde dag med hilsner fra nær og fjern.

Litterær apartheid

Sådan kader redaktøren den måde, det finlitterære kredsløb i vid udstrækning behandler sf på. Anledningen er en debat i dagbladet Politikken, der engang var 'organet for den højeste oplysning', men nu fremturer med at betragte enhver sf-bog som pr. definition andenrangs blot fordi den er sf. Proximas redaktør langer især ud efter en boganmelder på Politikken, der offentligt har erklæret, at sf venter han med at se til det komme som film ...

I anledning af ...

ovenfor omtalte runde dag har vi modtaget hilsner fra nuværende og tidligere medarbejdere, der dels reflekterer over hvad sf og Proxima har betydet for dem, dels kommer med forslag og ideer til, hvordan bladet kan overleve de næste 25 år.

Desuden

rummer nummeret som sædvanlig en række boganmeldelser. Der tages denne gang fat på værker af bl.a. Dan Simmons, H.H. Løyche, Klaus Æ. Mogensen, Johan Springborg og Bernhard Ribbeck.