Det bevingede hjul

af Albert Dam

I begyndelsen af 1900-tallet var den senere så anerkendte forfatter Albert Dam journalist i København, hvor han også skrev sine første to romaner. Den ene af dem tog fat i tidens begejstring for teknik og nye opfindelser. Det bevingede hjul er science fiction, og måske derfor er dette den første genudgivelse af romanen nogen sinde.

København 1908. Byen summer af liv og aktivitet. En ung opfinder forelsker sig i en datter af den bedre middelklasse, men må konkurrere med en lovlig smart fyr, der ud over at arbejde som journalist også gør det i mere skumle aktiviteter – såsom at stjæle opfindelser fra andre. Samtidig optræder en række bipersoner, der repræsenterer Dams kommentar til forskellige moderne fænomener og tendenser, fra den unge dame der tror hun har en fremtid som skuespillerinde til den unge forfatter, der har masser af idéer, men aldrig får gjort et manuskript færdigt.

Bogen er på sin vis det, man engang kaldte en københavnerroman, et snit gennem samtidens byliv i stort og småt. Men den er også historien om den unge mand, fremtidens helt, der både kan udtænke en idé og udføre den i praksis.

Pris
178 kr
(medlemmer: 142,40 kr)
Sider
172
ISBN
978-87-90592-68-4
Serie
Gammel dansk sf
Udgivet
30. september 2012
Bestil