Syndfloden

af Carl S. Torgius

Forestillingen om en global oversvømmelse er ikke ny. Lige siden det gamle testamente har guddomme, naturfænomener og astronomiske begivenheder ført menneskeheden eller dele af den ud i en desperat kamp for overlevelse – som det sker den dag i dag i Hollywoods katastrofefilm.

Denne roman er et dansk bidrag til genren, oprindelig udgivet i 1913 og skrevet af den generelt ukendte forfatter Carl S. Torgius. Da en komet nærmer sig Jorden, skriver sensationspressen side op og side ned om en nært forestående katastrofe. De færreste tager det alvorligt, men en ung astronom ved, at der er noget om snakken. Heldigvis er hans svigerfar stenrig, og takket være en ung dansk ingeniør lykkes det at udruste en ny super-ubåd, hvor en lille flok mennesker kan søge at overleve. Når kometen rammer og skaber kæmpeflodbølger og fylder atmosfæren med brændende sten, er det sikreste sted nemlig dybt under havets overflade.

På mirakuløs vis redder selskabet sig i land på en koralø. Men dermed er historien ikke slut. For de mangler stadig at sikre sig videre overlevelse, når deres forråd slipper op, og de skal også blive enige om hvordan deres lille samfund skal styres. Og endelig er der spørgsmålet, om de er de eneste der overlevede katastrofen.

Pris
199 kr
(medlemmer: 159,20 kr)
Sider
206
ISBN
978-87-90592-41-7
Serie
Gammel dansk sf
Udgivet
11. november 2010
Bestil