Awang Dybets vulkaner

af Niels E. Nielsen

Det er i den nære fremtid. Muren er ikke faldet, men såvel amerikanere som sovjetrussere er begyndt på et nyt eventyr. Med kæmpestore undervandsfabrikker er man gået i gang med at udnytte mineralforekomsterne på den havbund, der udgør tre fjerdedele af Jordens overflade. Der er principielt tale om civile projekter, der skal øge verdens velstand. Men…

Matt la Fayette er officer ombord på den amerikanske undervandsfabrik, da en begrænset atomkrig bryder løs oppe på overfladen. Efter gensidig aftale mellem de to supermagter nøjes man med at udrydde én storby på hver side ad gangen. Men da de flere hundrede personer under vandet mister kontakten med begivenhederne på overfladen, opstår der nye konflikter. For skal man søge at bringe den dyre fabrik i sikkerhed, eller skal man hævne sig på den sovjetiske for de ødelæggelser, man er overbevist om har fundet sted?

Som ofte hos Niels E. Nielsen er det en historie om personlig moral og personligt ansvar. Forskellige personer reagerer forskelligt under det helt specielle pres. Spørgsmålet bliver, hvem der har magten til at træffe en beslutning – og hvordan de kan leve med deres handlinger bagefter. Ligesom undervandsfabrikkens mikrokosmos spejler den virkelige verden og de dilemmaer den er rig på.

Pris
249 kr
(medlemmer: 199,20 kr)
Sider
244
ISBN
978-87-93233-43-0
Serie
Niels E. Nielsen
Udgivet
25. oktober 2018
E-bog
E-Pub
Bestil