Antistof

af Charles Stross

Velkommen til Charles Stross’ verden!

Det er en verden, hvor den kolde krig bliver udkæmpet med våben der er hentet ud af H. P. Lovecrafts frygtelige mytologi. Hvor den bioteknologiske udvikling har medført at organiske kollektiver bliver til organismer der kan rejse til Jupiter med selvfremstillet brændstof.  Hvor en matematisk opdagelse fører til civilisationens sammenbrud. Hvor man overfører hummeres nervesystemer til computere, så de kan leve videre og udvikle intelligens, og hvor økonomien er truet af geniale opfindere der forærer deres opfindelser væk. Og hvor man genfinder P. G. Wodehouses humor i en historie hvis helt er en genetisk modificeret mini-mammut med et alkoholproblem.

Som det fremgår, er Charles Stross ikke helt almindelig. Han er en af de mest spændende nyere science fiction-forfattere, der kombinerer et bredt kendskab til genrens historie med en indsigt i de nyeste teknologiske og videnskabelige teorier og udviklinger (som han bl.a. har fået ved selv at arbejde i den biotekniske industri). Han interesserer sig især for den udvikling som fremkomsten af ægte kunstig intelligens måske vil medføre og som går under betegnelsen singulariteten: Det punkt, hvorefter intet længere vil være som før.

Så træd endelig indenfor i forfatterskabet; men hold på hat og briller undervejs!

Indhold: En koldere krig, Omstrejfende bondegård, Antistof, Hummere, Snøbel med snabel, Singulariteter, space opera og fordrukne mammutter - Efterord ved Niels Dalgaard

Pris
199 kr
(medlemmer: 159,20 kr)
Sider
200
ISBN
978-87-90592-37-0
Serie
Internationale topnavne
Udgivet
28. august 2009
Bestil