Søheste på Mars

af Pat Cadigan

Den amerikanske forfatter Pat Cadigan debuterede i 1980’erne og blev en væsentlig del af cyberpunk-bevægelsen – faktisk dens eneste kvindelige medlem i en fremtrædende position. Hun tog udgangspunkt i en af bevægelsens grundlæggende problemstillinger, nemlig hvordan mennesket kan og vil agere i en fremtid, hvor teknologien bliver mere og mere alt omfattende.

I denne samling præsenteres bl.a. Cadigans gennembrudsnovelle om den narcissistiske diskoteksdreng, der drømmer om at blive overflyttet til den elektroniske, virtuelle verden, hvor han ikke behøver at blive ældre. Der er kriminalhistorier i den barske noir-stil, bl.a. om et mord begået i en virtuel spilleverden, der beklageligvis også betyder at spilleren dør i virkeligheden, og en om en særlig kurér, der er tilpasset forholdene i en ekstrem informationsøkonomi. Der er historien om hvordan kolonisterne på Mars kommer omkring det forbud de har fået med hjemmefra, mod at få børn. Og ikke mindst er der historien om hvordan mennesker må ændre sig biologisk, hvis de vil flytte væk fra Jorden – et motiv, der i en prisvindende novelle griber tilbage til en del af cyberpunkens problemstillinger på en ny og anderledes måde.

Samlingens historier lever på bedste vis op til de krav der ofte stilles til moderne science fiction: Den skal være underholdende og medrivende, men der skal også være noget der sætter tankerne i gang efter endt læsning.

Indhold:

  • Pretty Boy går over
  • Cody
  • Rapport om tilstedeværelsen af søheste på Mars
  • Ikke noget personligt
  • Døden i det forjættede land
  • Pige-tingen der valgte sushi
  • Dronningen af cyberpunk, Efterord ved Niels Dalgaard
Pris
248 kr
(medlemmer: 198,40 kr)
Sider
250
ISBN
978-87-93233-01-0
Serie
Internationale topnavne
Udgivet
29. maj 2015
Bestil