Cyberpunkens Kartografi

af Kristian Mørk

Med sorte læderjakker og spejlsolbriller indtog cyberpunken sci-ence fiction-scenen i 80'erne. Ligesom forfatterne var romanerne fulde af oprør og nytænkning. Nu skulle det være slut med gen-rens rutinemæssige erobringer af rummet. Cyberspace, smadrede bymiljøer og seje dingenoter af enhver afskygning holdt deres indtog i science fiction.

Cyberpunk blev en fornyelse af genren og eksponent for en frem-tidsvision, der nu begynder at finde sine klare fysiske udtryk i samtiden. At cyberpunken ikke findes som litterær bevægelse mere, skyldes ikke at dens tid er forbi - den er bare ikke science fiction mere.

Frem for at lægge sig fast på en enkel forståelse af cyberpunken, præsenterer Cyberpunkens kartografi en række ruter gennem det område, som bevægelsen og dens tekster danner i science fiction og i den postmoderne litteratur.

Med udgangspunkt i henholdsvis "Tradition", "Antitradition" og "Postmodernisme" giver bogen tre bud på bevægelsens betydning i historisk perspektiv. Og kapitlerne "Kybernetisk krop", "Post-gotik" og "Kaos og orden" angiver tre forskellige måder at tolke cyberpunkens centrale temaer.

Om forfatteren:

Kristian Mørk (f 1973) er cand. mag. i Litteraturhistorie og kom-munikation og har siden 2000 arbejdet professionelt med kom-munikation. Er desuden redaktør af filmportalen www.scope.dk 

Pris
149 kr
(medlemmer: 119,20 kr)
Sider
105
ISBN
87-90592-07-7
Serie
Faglitteratur
Udgivet
Bestil