Fantastiske fans

af Diverse

50 år med science fiction

I 1974 gik en flok science fiction-interesserede sammen og stiftede foreningen Science Fiction Cirklen, hvor de kunne dyrke deres fælles interesse og arbejde for udbredelsen af kendskabet til genren i Danmark. 50 år senere eksisterer foreningen stadigvæk, og fejrer sin beståen med denne jubilæumsudgivelse.

Foreningen kan se tilbage på et halvt århundrede med mange forskellige aktiviteter: Der har været holdt møder, lavet tidsskrifter, arrangeret festivaler og kongresser, etableret en hjemmeside, hostet blogs og podcasts, uddelt priser, diskuteret litteratur, film og tegneserier, og ikke mindst udgivet mere end 100 bøger. Alt dette og en hel del mere hviler på skuldrene af de særligt aktive fans, der har været en del af det aktive arbejde – og ikke kun med de synlige ting, men også i høj grad med sliddet ”bag kulisserne”, den ledelse og administration, der i stigende grad har været nødvendig for at få det hele til at fungere.

I denne bog skriver nogle af de aktive gennem tiderne om deres aktiviteter i Science Fiction Cirklen, om hvordan de opdagede at den eksisterede, og om deres forhold til science fiction i almindelighed. Flere udtrykker desuden håbet om at en ny generation vil lade sig inspirere til at videreføre det idealistiske og begejstrede arbejde i den kulturelle undergrund.

Pris
248 kr
(medlemmer: 198,40 kr)
Sider
240
ISBN
978-87-94508-11-7
Serie
Faglitteratur
Udgivet
1. juni 2024
Bestil