Den virkelige tåre i det fiktive bæger

af Palle Juul Holm

Dansk science fiction-kritik er et beskedent område, der ofte har karakter af en andedam. I denne andedam er der imidlertid enkelte navne der lyser op som fyrtårne i kraft af deres arbejde for at formidle, kritisere og kommentere genren.

Et sådant fyrtårn er Palle Juul Holm, der gennem mere end 35 år har beskæftiget sig med science fiction (blandt mange andre ting). Han har undervist i genren i gymnasi- et og på HF; han har skrevet den første bog om den på dansk; han har anmeldt og kommenteret en lang række danske og internationale udgivelser; og han har selv prak- tiseret den i en række noveller under pseudonymet Bern- hard Ribbeck. Han har også skrevet rocktekster og tekster til kunstprojekter.

Dette udvalg rummer væsentlige dele af det kritiske forfatterskab; således en uforkortet genudgivelse af bogen Syzygy og den sorte stjerne fra 1975, foruden en række senere artikler om væsentlige forfattere som Philip José Farmer, Thomas M. Disch, Philip K. Dick og Erwin Neu- tzsky-Wulff.

Det er karakteristisk for Palle Juul Holms kritik, at den søger at se værker og forfatterskaber i en bredere histo- risk og politisk sammenhæng. Det betyder at den rækker ud over den aktuelle situation og kan læses og nydes til alle tider.

Pris
348 kr
(medlemmer: 278,40 kr)
Sider
316
ISBN
978-87-90592-75-2
Serie
Faglitteratur
Udgivet
8. november 2012
Bestil