Litteraskopet

af Niels Dalgaard

Med et mikroskop studerer man meget små ting, med et teleskop meget store. Men med et Litteraskop betragter man science fiction-litteraturen, både dens mere kendte sider og dens mest obskure afkroge.

Det er i al fald sådan, Niels Dalgaard bruger begrebet i den faste spalte, som han siden 1996 har skrevet i Science Fiction Cirklens medlemsblad Novum.

I dette udvalg kan man bl.a. læse om nogle af genrens store navne, som Isaac Asimov og Robert A. Heinlein; om nogle mere glemte forfattere som Henry Kuttner og Mildred Clingerman (der skrev ”husmor- science fiction”); om science fiction-genrens forhold til kriminallitteraturen; om science fiction fra forrige århundredskifte, der handler om anarkister i luftskibe; om dansk science fiction-porno; om formentlig verdens eneste indremissionske dystopiske roman; og om den betydning opsendelsen af Sputnik og månelandingen fik for genren i Danmark. Et særligt afsnit er helliget den danske presses behandling af genren gennem tiderne – både dengang kritikere vidste hvad de skrev om, og nyere tid.

En samling at dykke ned i og blive stimuleret, irriteret og frem for alt overrasket.

Pris
298 kr
(medlemmer: 238,40 kr)
Sider
278
ISBN
978-87-90592-77-6
Serie
Faglitteratur
Udgivet
8. november 2012
Bestil