Det virtuelle cocktailparty

af Stig W. Jørgensen

Science fiction handler om ”det store billede”: Menneskets plads i verden, menneskehedens fremtid, universets skæbne. I Det virtuelle cocktailparty deler en af Danmarks største kendere af science fiction-litteraturen ud af sin viden om genren, dens temaer og tendenser, forfatterskaber og værker, og tegner det store billede af hvor genren står i dag.

Bogens fem afsnit indeholder en introduktion til science fiction-genrens motiver, en stribe forfatterportrætter fra Erwin Neutzsky-Wulff til Arthur C. Clarke, artikler om undergenren alternate history, refleksioner over særlige emner som sprogbrugen i tidsrejsefortællinger og forholdet mellem litteratur og naturvidenskab, samt en lang række anmeldelser af enkeltværker fra J.G. Ballard til Jan Sonnergaard. Her er bredt introducerende præsentationer såvel som artikler der går dybt ned i emnet.

Det virtuelle cocktailparty giver svar på spørgsmål som: Hvad er de vigtigste temaer i science fiction? Hvad er der sket i genren siden 1980’erne? Hvad er cyberpunk, og hvad har det med punk at gøre? Har space opera noget med opera at gøre? Findes der science fiction-operaer? Hvad er et deviationspunkt? Hvad betyder singularitet? Og hvorfor kan science fiction-kulturen sammenlignes med et cocktailparty?

Stig W. Jørgensen (f. 1968) har en videnskabelig baggrund som ph.d. i datalingvistik og en litterær baggrund som klassisk filolog og som oversætter af skønlitterære bøger i mange genrer. Stig W. Jørgensen har skrevet om science fiction i mange forskellige medier siden 1984. Det virtuelle cocktailparty præsenterer et revideret udvalg af hans artikler, anmeldelser og essays gennem 25 år.

Pris
348 kr
(medlemmer: 278,40 kr)
Sider
296
ISBN
978-87-90592-44-8
Serie
Faglitteratur
Udgivet
11. november 2010
Bestil