De første mennesker på Månen

af H. G. Wells

Mange forfattere har forestillet sig hvordan det ville være at rejse til Månen, og hvilke ting man ville finde deroppe. H. G. Wells, der var en af de vigtigste science fiction-forfattere omkring forrige århundredskifte, viser i denne roman at han også kunne være med i legen.

Bogens fortæller er en falleret forretningsmand, da han møder den geniale, men excentriske Cavor, som udvikler en måde at rejse i rummet på – et stof der ophæver tyngdekraften. Ved hjælp af et fartøj beklædt med dette stof (som han beskedent kalder Cavorit), rejser de to som de første mennesker til Månen. De finder ud af at drabanten langt fra er så øde og livløs som antaget. Tværtimod møder de en kompleks og avanceret, underjordisk civilisation. Det rejser et nyt problem, for skal de blive og undersøge stedet nærmere (i håbet om ikke at dø på den ene eller anden måde), eller skal de skynde sig hjem til Jorden med noget af det guld, de har fundet?

Romanen er således ikke blot en fortælling om den første rejse til Månen, den er også et indlæg i tidens filosofiske og politiske debat om bl.a. videnskab og samfundsindretning – to emner der altid stod forfatterens hjerte nær.

Pris
248 kr
(medlemmer: 198,40 kr)
Sider
256
ISBN
978-87-93233-41-6
Serie
Klassikere og kuriositeter
Udgivet
25. oktober 2018
E-bog
E-Pub
Bestil