Kraften fra rummet

af J.-H. Rosny aîné

J.-H. Rosny Aîné var en belgisk forfatter, der skrev science fiction og fantasy, og som især er kendt som manden der opfandt forhistorisk fiktion – fortællinger om mennesker og andre væsner i en fjern fortid. Men han skrev også science fiction om mennesker og begivenheder i en fjern fremtid, og endda om ting der skete i hans og hans læseres samtid.

Dette bind samler fire tekster, der viser fire forskellige aspekter af Rosnys forfatterskab. Bindet indledes med en af hans mest berømte forhistoriske historier, der fortæller om urmenneskenes møde med en fremmed art, og om den kamp om verdensherredømmet det fører til. Derefter følger en ganske kort, men stemningsfuld historie om astronomi og følelser, hvorefter en historie fra en fjern fremtid. Her er menneskene også truet af udryddelse, både af en fremmed art og af klimaforandringer – Jorden er simpelthen ved at tørre ud.

Den sidste historie, der har givet samlingen titel, er en roman om en mystisk kraft fra rummet, der til at begynde med ytrer sig som forstyrrelser i lysspektret, men som på lidt længere sigt medfører en besynderlig sammenkobling af mennesker i grupper. Da det til sidst lykkes at bekæmpe denne kraft, føler menneskene sig befriede – men de savner også fællesskabet.

Pris
248 kr
(medlemmer: 198,40 kr)
Sider
266
ISBN
978-87-93233-44-7
Serie
Klassikere og kuriositeter
Udgivet
25. oktober 2018
Bestil