Stjernemageren

af Olaf Stapledon

Findes der en universel menneskelighed i videste forstand? En essens i væren på tværs af tid og rum? Ja, på tværs af al tid og alt rum? Findes der en Gud? Hvilken rolle spiller mennesket i universet? Er kærlighed algyldig? Findes der en mening med livet? Disse er de primære emner og spørgsmål i Stjernemageren – en roman om eksistensen, universet og det guddommelige.

Bogen er lige så fængslende i dag, som da den blev skrevet i første halvdel af det 20. århundrede. Den har intet tabt af sin tiltrækningskraft, styrke og aktualitet.

Stapledons originalitet er ubestridt. Både hvad angår indhold og form. Han har på mange måder foregrebet andre, der siden har taget lignende “evighedsscenarier” under behandling i skønlitteraturen. Eksempelvis er Isaac Asimovs Stiftelsen en historie, der foregår over æoner af år, og selv om Asimov måske ikke har læst Star Maker, kan der drages mange paralleller.

Olaf Stapledon præsenteres hermed for første gang på dansk. Det kan undre meget, at det ikke er sket før. Læs bogen og glæd dig over hans nærmest ufattelige fantasi, skarpsyn og fremsynethed.

Pris
298 kr
(medlemmer: 238,40 kr)
Sider
314
ISBN
978-87-90592-82-0
Serie
Klassikere og kuriositeter
Udgivet
14. august 2013
Bestil