De blindes land

af H. G. Wells

H. G. Wells huskes især for sine romaner, men han var også en flittig forfatter af noveller i årtierne omkring år 1900. Han skrev in¬denfor mange forskellige genrer, fra almindelig mainstream over humoristiske underholdningshistorier til fantastisk og horror.

Denne samling rummer de af hans mange noveller, der er science fiction. Her træffer man bl.a. på ukendte planter og dyr med overraskende egenskaber, på en opfinder der gør den moderne flyvemaskine brugbar (men som ikke tør flyve med den selv), en mand der pludselig bliver forskudt i tid og rum, en komet hvis hale rydder Jorden så et bedre samfund kan bygges op, et utopisk land beboet af blinde der forstår at forsvare sig mod udefra kommende, en mand der kan lave diamanter, men som ingen vil tro på, og adskillige andre overraskende, underholdende og tankevækkende fænomener.

Mange af motiverne optræder også hos andre forfattere i perioden, fra Arthur Conan Doyle til Jerome K. Jerome, hvilket understreger at Wells ikke arbejdede isoleret, men var del af en bevægelse – men også at han var med til at slå tonen an og udforske mulighederne i den genre, der netop var ved at tage form for alvor.

Pris
248 kr
(medlemmer: 198,40 kr)
Sider
254
ISBN
978-87-93233-17-1
Serie
Klassikere og kuriositeter
Udgivet
31. december 2016
E-bog
E-Pub
Bestil