Klodernes Kamp

af H. G. Wells

 Den første invasion fra rummet

I slutningen af 1800-tallet er de fleste briter meget sikre i deres overbevisning om at deres imperium er usårligt, og at de er skabt til at herske over det meste af verden. Deres hær og flåde sikrer deres økonomiske interesser overalt, men midt i al selvsikkerheden er der skeptiske røster. En af dem tilhører H. G. Wells, der i slutningen af 1890’erne er midt i sin stribe af epokegørende science fiction-romaner. Han stiller spørgsmålet: Hvad nu hvis en overlegen magt behandlede briterne, sådan som briterne behandler andre folkeslag rundt omkring på kloden?

Resultatet bliver historien om marsboernes invasion af Jorden. Med udgangspunkt i sin samtids aktuelle astronomiske teorier og evolutionslæren forestiller han sig en ældgammel, højt udviklet art, der opsøger naboplaneterne fordi deres egen er døende. De lander i England, ikke langt fra London, og med overlegne våben går de i gang med at underkaste sig planeten. Englændernes overbevisning om at være skabningens herrer bliver sat på prøve, og den kommer dem endda til skade: Ingen tager truslen seriøst, før en række trebenede kampmaskiner med frygtelige varmestråler er på vej mod London.

Ud over selve romanen rummer dette bind også to artikler af Wells. Den ene handler om hvordan mennesket vil udvikle sig i en fjern fremtid (og den bliver direkte nævnt i romanen), den anden om hvordan livet på Mars kan tænkes at have udviklet sig. Der er adskillige interessante lighedspunkter.

Pris
248 kr
(medlemmer: 198,40 kr)
Sider
243
ISBN
978-87-94145-68-8
Serie
Klassikere og kuriositeter
Udgivet
4. november 2021
E-bog
E-Pub
Bestil